09.03.2007. / 18:15

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Međunarodna tjeralica za Zagorcem

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je za Vladimirom Zagorcem međunarodnu tjeralicu, potvrdio je u petak 9. ožujka poslije podne glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Tjeralica sa Zagorčevom fotografijom i osnovnim podacima objavljena je i na MUP-ovoj web stranici.

Zahtjev za tjeralicu policiji je poslala istražna sutkinja Erna Dražančić, koja je protiv Zagorca u petak pokrenula istragu i odredila mu pritvor. Ona je također poslala i dopis Zagorčeva odvjetnika iz kojeg je vidljivo da se osumnjičenik nalazi u Austriji. Iako su mediji dulje najavljivali da je Zagorec u bijegu i da se neće pojaviti na sudu status bjegunca potvrđen mu je tek sudskom odlukom.

Vladimira Zagorca, bivšeg pomoćnika ministra obrane sumnjiči se da je, odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. godine, iz sefa MORH-a odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za pet milijuna američkih dolara preuzetih od MORH-a, a namijenjenih kupnji oružja za obranu Hrvatske.

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika