10.03.2007. / 12:15

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Seminar o provedbi Bolonjskog procesa

Prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, jedan od izazova na području obrazovanja i kulture je uspostava sustava učenja tijekom cijelog života

Dvodnevni seminar o unaprijeđenju provedbe Bolonjskoga procesa u Hrvatskoj te cjeloživotnom obrazovanju i zapošljavanju, traje u Osijeku.

Prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, jedan od izazova na području obrazovanja i kulture je uspostava sustava učenja tijekom cijelog života.

U zemljama Unije u tom procesu sudjeluje, aktivno oko deset posto stanovništva, dok u Hrvatskoj tek nešto više od dva posto.

"Cjeloživotno učenje je potrebno svima - i tržištu rada i zaposlenicima. Ako ste završili školovanje s 20 godina, mnogo se toga promijenilo do 40-te. Ako imate priliku, naučite više jer upoznavanje novih tehnologija je vrlo važno", istaknula je ,Doris Pack šefica izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika