12.03.2007. / 12:16

Autor: Ana Kirin

SRBIJA

Odgođeno suđenje za ubojstva na Ovčari

Beogradski Specijalni sud za ratne zločine odgodio je za utorak 13. ožujka početak novog suđenja za ratni zločin i ubojstvo više od 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari. Početak suđenja je prvotno bio najavljen za ponedjeljak 12. ožujka.

Prvostupanjsku presudu Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Vrhovni sud je poništio krajem prošle godine, prihvativši žalbe branitelja optuženih, i postupak vratio na ponovljeno suđenje. Tom je presudom za zločin na Ovčari osuđeno14 osoba, od kojih osam na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora. Dvoje optuženih tada je oslobođeno optužbi.

Ivan Pšenica, predsjednik hrvatskog Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih izjavio je da nitko iz Saveza neće doći na ponovno suđenje. To je objasnio stavom da oni ne žele biti statisti u toj predstavi za potrebe srbijanske politike. Obitelji ubijenih na Ovčari rezignirane su ukidanjem presude kojom je 16 optuženih dobilo ukupno 231 godinu zatvora, rekao je Pšenica.

Vezane vijesti

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja, te polaganjem ruža na mjesto masovne grobnice, obilježena je 20. obljetnica ubojstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika