12.03.2007. / 16:08

Autor: Martina Zeković

IRAN

Nuklearni simbol na iranskoj novčanici od 50.000 reala

Nuklearni simbol nalazi se unutar karte Irana, na novčanici koja je tiskana u narančastoj, zelenoj i plavoj boji, a nosi nuklearni simbol unutar karte Irana

Novčanica od 50 000 iranskih reala, vrijednosti nešto manje od 6 dolara, izdana je s nuklearnim simbolom. Središnja državna banka je izdala 6 milijuna novčanica i najavila izdavanje novih 6 milijuna u sljedeća dva tjedna. Ta je novčanica ujedno najveća iranska novčanica što ukazuje na prilično jak rast stope inflacije koju su im nametnule zapadne zemlje.

Nuklearni simbol nalazi se unutar karte Irana, na novčanici koja je tiskana u narančastoj, zelenoj i plavoj boji, a nosi nuklearni simbol unutar karte Irana. Na novčanici se nalazi citat proroka Muhameda i, u skladu sa zakonom, lik ajatolaha Homeinija, vođe Islamske revolucije 1979.

U Iranu nacionalni nuklearni program podržavaju čak i oporbenjaci, iako se u posljednje vrijeme, posebno od uvođenja međunarodnih sankcija, koje su u državi izazvale gospodarsku krizu, sve više kritizira žestoka retorika predsjednika Mahmouda Ahmadinedžada.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika