14.03.2007. / 10:22

Autor: Stjepan Marković

HAAG

Završetak suđenja vukovarskoj trojci

Iznošenjem završnih riječi obrane i tužiteljstva u srijedu 14. ožujka završiti će suđenje pred sudom u Haagu vukovarskoj trojci za pokolj na Ovčari. Suđenje trojici bivših časnika JNA, Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću, trajalo je godinu i pol.

U optužnici ih se tereti da su naredili dovođenje i ubijanje 300 ranjenika iz vukovarske bolnice. Ranjenici su prebačeni u vukovarsku vojarnu JNA, odakle su ih pripadnici srpskih paravojski odveli na Ovčaru i pogubili. U masakru je pogubljeno najmanje 260 osoba.

U optužnici ih se tereti po zapovjednoj odgovornosti. Mrkšića kao zapovjednika Operativne skupine Jug jer je propustio spriječiti pokolj. Šljivančanina kao osobu koja je vodila evakuaciju vukovarske bolnice, a znao je kakvo je ponašanje srpskih paravojnih postrojbi i što se može od njih očekivati. Radića se tuži kao zapovjednika postrojbe čiji su pripadnici direktno odgovorni za pokolj.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika