14.03.2007. / 11:30

Autor: Ana Kirin

BiH

Bošnjački povratnici odgodili iseljavanje iz Srebrenice

Iseljenje bošnjačkih povratnika iz Srebrenice, koje je prošlog tjedna najavljeno za srijedu 14. ožujka, odgođeno je u utorak 13. ožujka za dodatnih mjesec dana. Tu je odluku donio Inicijativni odbor za iseljenje na sjednici u utorak kasno poslije podne, kada je doneseno i 13 drugih zaključaka. Među njima je i formiranje tima za koordinaciju i implementaciju zahtjeva Inicijativnog odbora i zaključaka sastanka političkih lidera održanog u utorak, prenosi mostarski Internet portal Pincom.info. Inicijativni odbor za iseljenje zaključio je, među ostalim, da se na razini BiH hitno treba donijeti zakon o statusu Srebrenice kao zasebnog okruga, u kojem se trebaju razriješiti sva pitanja vezana za organizaciju zakonodavne, izvršne i sudske vlasti.

Ranije su bošnjački povratnici u Srebrenicu od bosanskohercegovačkih vlasti i međunarodne zajednice zatražili da do 14. ožujka pokrene izdvajanje Srebrenice iz Republike Srpske, čija je vojska tu počinila genocid nad muslimanima. Zaprijetili su da će u suprotnom početi kolektivno zauvijek iseljavati iz tog grada.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika