14.03.2007. / 12:30

Autor: Ana Kirin

INDIJA

Policijske uniforme s mirisom cvijeća

Vlasti u indijskoj državi Gudžarat odlučile su svoje policajce obući u nove službene odore impregnirane mirisom cvijećem i agruma u nadi da će tako popraviti imidž policije među građanima. Na zahtjev lokalne vlasti nove mirisne odore za policajce napravio je Somesh Singh, dizajner Nacionalnog instituta za dizajn u Ahmedabadu. Razlog za taj neobičan projekt on je objasnio činjenicom da su gotovo svi policajci kada se vraćaju nakon intervencije znojni i da djeluju izmoreno. "Sigurno je da ne izgledaju kao osobe koje bi netko želio susresti ali kada bi imali ugodan svježi miris netko bi im i mogao pristupiti", uvjeren je dizajner.

Tako bi tijekom slijedećih nekoliko mjeseci 300.000 policajaca države Gudžarat trebalo dobiti nove službene odore napravljene od pamuka impregniranog mirisima, koji se ne bi trebao izgubiti ni nakon pranja u perilicama za rublje. Također, materijal od kojeg će odore biti napravljene bit će prošiven svjetlucavim nitima kako bi policajci mogli biti raspoznatljivi i po noći. Prve reakcije policajaca navodno su bile pozitivne.

Vezane vijesti

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Mlada indijska zvijezda bollywodskih filmova Meenakshi Thapar pronađena je mrtva i obezglavljena, a ubojstvo su priznala dvojica njezinih kolega koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika