15.03.2007. / 16:58

Autor: Stjepan Marković

BEČ

Zagorec nije platio jamčevinu

Zagorec je predao putovnicu, no nije uplatio jamčevinu jer je prošlo radno vrijeme rekao je za Indeks.hr Christian Gneist, glasnogovornik Zemaljskog kaznenog suda u Beču. Prema njegovim riječima Zagorec bi to mogao učiniti sutra, nakon čega će se moći pokrenuti pravna procedura u koji će sutkinja odlučiti hoće li ga pustiti na slobodu.

"On se danas izjasnio da se ne slaže s izručenjem Hrvatskoj i sad također mora slijediti pravna procedura. Ministarstvo pravosuđa Austrije mora dobiti materijale za izručenjem od Ministarstva pravosuđa Hrvatske, nakon čega će, ako taj zahtjev bude smatralo valjanim, podnijeti zahtjev sudu", rekao je Gneist. Trajanje te procedure ovisit će o mnoštvu diplomatskih i pravnih faktora, prvenstveno o brzini djelovanja hrvatskog ministarstva pravosuđa.

Zagorec se u pritvoru nalazi od utorka navečer, a sutkinja austrijskog Zemaljskog suda je odredila pet uvjeta za njegovo puštanje na slobodu. Uvjeti su: plaćanje jamčevine od milijun eura, obećanje da neće pobjeći iz zemlje, ostanak na staroj adresi te prijava eventualne promjene adrese i predaja putovnice. Zagorec se protivi izručenju Hrvatskoj gdje je protiv njega podignuta optužnica zbog odnošenja dijamanta vrijednih pet milijuna dolara iz sefa ministarstva obrane prilikom napuštanja dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. godine.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika