16.03.2007. / 11:00

Autor: Ana Kirin

BEČ

Zagorec skuplja novac za jamčevinu

Budući da u četvrtak 15. ožujka do kraja radnog vremena Zemaljskog suda u Beču u ime umirovljenog generala Vladimira Zagorca nije uplaćena jamčevina u iznosu od milijun eura, on je još jednu noć proveo u pritvoru. Zagorčevi bečki odvjetnici iz ureda Ganzger & Lansky potvrdili su da je u tijeku skupljanje novca za jamčevinu. Predavši svoju putovnicu sudu, Zagorec je već ispunio jedan od pet uvjeta za puštanje na slobodu. Gerald Ganzger, odvjetnik koji se proslavio zastupajući interese Natasche Kampusch, najavio je da će Vladmir Zagorec u ponedjeljak u 10 sati održati konferenciju za novinare u u bečkom hotelu De France.

Što se tiče izručenja generala Zagorca Hrvatskoj, austrijsko ministarstvo pravosuđa o tome će odlučivati tek kada dobije potpunu dokumentaciju iz Zagreba, budući da se Zagorec u prvom saslušanju usprotivio izručenju. Procjenjuje se da bi odluka o izručenju mogla biti donesena tek za nekoliko tjedana, a odvjetnik Ganzger je izjavio kako je “duboko uvjeren, i na osnovi svojeg iskustva s austrijskim pravosuđem, da Austrija neće izručiti Zagorca Hrvatskoj”. Već se špekulira se da bi Zagorec, kada potroši sve pravne razloge, od Austrije mogao zatražiti i politički azil.

Odvjetnik Krešimir Krsnik, zagrebački branitelj Vladimira Zagorca, izjavio je da je zagrebačkom Županijskom sudu uputio zahtjev za izuzeće istražne sutkinje Erne Dražančić koja je protiv Zagorca otvorila istragu, odredila mu pritvor i naložila raspisivanje tjeralice. Krsnik tvrdi da je ona istragu otvorila bez dostatnih dokaza, te da je prilikom donošenja te odluke napravila niz drugih proceduralnih pogrešaka, zbog čega sumnja u njezinu pristranost. Krsnik također zahtjeva izuzeće Krešimira Devčića, šefa istražnog odjela i glasnogovornika suda.

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika