19.03.2007. / 13:18

Autor: Stjepan Marković

DUBROVNIK

Birmiši dopušteno da ponovno otvori odvjetnički ured

Dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša, osumnjičena za "pranje novca" koji je narko skupina predvođena Jakšom Cvitanovićem Cvikom zaradila preprodajom droge ponovno može otvoriti svoj odvjetnički ured jer joj je Upravni odbor Hrvatske odvjetničke komore (HOK) ukinuo suspenziju. "Upravni odbor ukinuo je odluku Izvršnog odbora o suspenziji i vratio slučaj na ponovno odlučivanje", potvrdio je Hini predsjednik HOK-a Leo Andreis. No, čelni čovjek Komore nije znao reći kakvo je obrazloženje odluke jer, kako je rekao, ono još nije napisano.

Izvršni odbor HOK će početkom travnja odlučivati o slučaju Ane Biriše, iako je u veljači jednoglasno odlučio da će ona biti pod suspenzijom sve dok se ne okonča
stegovni postupak koji je pokrenut nakon što je USKOK protiv nje podnio kaznenu prijavu. Andreis je pojasnio da odlučivanje o suspenziji nije povezano sa stegovnim postupkom koji se protiv dubrovačke odvjetnice vodi pred Disciplinskim sudom. "Taj postupak se nastavlja bez obzira na odluku o ukidanju suspenzije", rekao je.

Ana Birmiša je u subotu za Slobodnu Dalmaciju izjavila da su ju pokušali diskreditirati "i privatno i službeno", ali da će ona i dalje raditi svoj posao najbolje što zna. Jedan od njezinih odvjetnika izjavio je kako je odluka bila očekivana jer sve utvrđene činjenice u dosadašnjoj istrazi govore da je ona nevina. Birimišu se sumnjiči da je usko surađivala s Cvikom i da je novac dobiven iz njegovih poslova "prala" kupujući nekretnine i drugo. U istrazi je opovrgnula da je raspolagala s najmanje dva milijuna kuna "zarađenih" preprodajom droge.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika