21.03.2007. / 08:16

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ ZAGOREC

Objava odluke o pritvaranju i istrazi protiv Zagorca

Prema najavama Zagorčevih austrijskih odvjetnika, u srijedu bi se u Beču trebala održati konferencija za novinare, koja je prvotno najavljana za ponedjeljak, a još nije poznato hoće li se na njoj pojaviti i sam Zagorec

U srijedu 21. ožujka Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu trebalo bi objaviti svoju odluku o žalbi branitelja umirovljenog generala Vladimira Zagorca na raniju odluku o njegovu pritvaranju i pokretanju istrage. Odluku je Izvanraspravno vijeće donijelo u utorak poslije podne, ali kako ona još nije bila napisana i obrazložena, njezina javna objava odgođena je za srijedu.

Prema najavama Zagorčevih austrijskih odvjetnika, u srijedu bi se u Beču trebala održati konferencija za novinare, koja je prvotno najavljana za ponedjeljak, a još nije poznato hoće li se na njoj pojaviti i sam Zagorec.

U Ministarstvu pravosuđa doznaje se da će zahtjev za izručenjem umirovljenoga generala austrijskim vlastima biti poslan do kraja tjedna. Zahtjev za izručenjem Vladimira Zagorca Hrvatskoj austrijskim će vlastima biti upućen do kraja tjedna, jer ga treba potpisati ministrica Ana Lovrin koja se još nije vratila iz Bruxellesa. Ministarstvo će, uz zahtjev, uputiti i rješenje o otvaranju istrage i određivanju pritvora, nalog za raspisivanjem tjeralice i popis odredaba zakona na kojima se temelje te sudske odluke.

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika