21.03.2007. / 18:31

Autor: Nacionalova redakcija

SLUČAJ ZAGOREC

Hrvatska uputila molbu za izručenje Zagorca

Molba za izručenjem generala Zagorca koju je potpisala ministrica Ana Lovrin, upućena je Saveznom ministarstvu pravosuđa Republike Austrije, izvijestilo je Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa. Istražna sutkinja Zemaljskog suda u Beču Claudia Forsner donijet će odluku o izručenju. Prošlog četvrtka sutkinja Forsner Zagorca je pustila na slobodu nakon što je platio milijun eura jamčevine.

Bivši pomoćnik ministra obrane Zagorec, protivi se izručenju jer smatra da je u Hrvatskoj istraga protiv njega politički motivirana. To bi moglo oduljiti postupak pred austrijskim pravosudnim tijelima.

U srijedu se i dugo najavljivanja press konferencija Vladimira Zagorca, najodlikovanijeg hrvatskog generala u bijegu zbog optužbe za krađu dragog kamenja vrijednog 5 milijuna dolara, pretvorila u farsu i opći smjeh prisutnih novinara.

Kao prvo, sam Zagorec se nije pojavio već je cijelu press konferenciju vodio njegov odvjetnik, objasnivši da je njegov klijent umoran od pritvora u kojem se nalazio dva dana i to prošloga tjedna. Očito je bilo da se Zagorec nije usudio izaći pred hrvatske novinare i suočiti se s neugodnim pitanjima.

Zagorčev odvjetnik je sasuo niz neargumentiranih optužbi i uvreda na sve ljude koji imaju bilo kakve veze sa njegovim slučajem. Petrača i Snježanu Šiprak proglasio je ljubavnicima, s tim da mu niti to nije bilo dosta već je izjavio da je Petrač kupio 'svojoj ljubavnici' kafić. Koliko je Nacionalu poznato, taj kafić Snježana Šiprak i njen suprug imaju u najmu, a nije njihovo vlasništvo.

Isto tako je optužio Nacional da je u vlasništvu Petrača, zato jer sustavno piše o cijelome slučaju. Na pitanje neka konkretno odgovori kada i gdje je Petrač kupio Nacional i da li ima za to ikakve dokaze poput ugovora, izvoda iz vlasničkog lista ili bankovni račun, zbunjeni Zagorčev odvjetnik nije znao odgovor već je rekao da su tu informaciju 'dobili iz Hrvatske'.

Zagorčev odvjetnik nije znao odgovoriti niti na pitanje od kuda njegovom klijentu, koji je imao 1.300 eura plaće, početni kapital da započne takve kolosalne građevinske poslove u Austriji. Isto tako nije odgovorio na pitanje od kuda mu novac za kupovinu kolekcije oružja vrijedne najmanje milijun eura ili tko mu je opremio namještajem stan na Svetome Duhu, za koji nije znala niti njegova supruga Gordana. I puške i stan je kupio, odnosno opremio 90-tih godina, dakle u vrijeme dok još nije bio 'poduzetnik'. Sve u svemu još jedna velika blamaža za Zagorca i njegov odvjetnički tim u Austriji.

Odvjetnici su i najavili tužbu protiv Hrvatske na Europskom sudu za ljudska prava zbog, kako su naveli, povrede prava i lažnih optužbi protiv Zagorca. Rekli su da su uvjereni kako je njihov branjenik nevin te da je zapravo riječ o montiranom političkom procesu jer se radi o događajima iz 1993. godine, koji su sada izvučeni u političke svrhe. U jednosatnom izlaganju odvjetnici su iznijeli detalje iz optužnice i strategiju obrane svog klijenta, a o traženju azilu nije bilo riječi

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika