21.03.2007. / 12:25

Autor: Ana Kirin

AFERA BRODOSPLIT

Kirin najavio unutranji nadzor splitske policije zbog Brodosplita

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je u srijedu 21. ožujka, tijekom saborskog "aktualnog prijepodneva", da će Ravnateljstvo policije provesti unutarnji nadzor nad radom splitsko-dalmatinske i još nekih policijskih uprava, kako bi utvrdilo je li bilo propusta u njihovu postupanju u slučaju Brodosplit.

Bio je to Kirinov odgovor na tvrdnje SDP-ovca Marina Jurjevića da su čelnici splitske policije opstruirali istragu i dezinformirali javnost kad su, prije godinu dana, izjavljivali da u slučaju Brodosplit nema traga kaznenim djelima. Jurjević je također izjavio kako su se čelnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske sastali sa svim akterima te afere. Ustvrdio je da se oni više bave politikom, nego svojim poslom, što, kako je rekao, dokazuje i smrt Dijane Brzović.

Ivica Kirin na to mu je odgovorio da ponašanje splitske policije ni na koji način nije moglo utjecati na istragu oko Brodosplita. U toj je istrazi, obrazložio je ministar, od početka sudjelovao sam vrh Ravnateljstva policije i MUP-a u suradnji s USKOK-om.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika