21.03.2007. / 14:55

Autor: Stjepan Marković

RIJEKA

Chavez na proslavi 1. svibnja?

Koalicija socijalističkih, radničkih i zelenih stranaka Udružena ljevica na čelu s Aljošom Babićem preko veleposlanstva Venecuele namjerava poslali su pismo u kojem pozivaju njihovog predsjednika Huga Chaveza da preuzme pokroviteljstvo i osobno prisustvuje koncertu koji će ljevičari organizirati na riječkom Korzu na Međunarodni praznik rada 1. svibnja, javlja Jutarnji list. U pismu kojeg potpisuje Babić se navodi da su pogledi ljevičara iz cijelog svijet danas uprte u Latinsku Ameriku, te naveli planove proslave: “Namjera naše koalicije je taj dan obilježiti velikim koncertom pod nazivom ‘Drugačiji svijet je moguć’ i nizom drugih manifestacija u gradu Rijeci kako bi mladima ukazali na aktualnost njegova značenja. S ponosom ističemo da je grad Rijeku u rujnu 1959. godine posjetio i Ernesto Che Guevara, ikona socijalističkog pokreta”, stoji u pismu. “Ta gesta bila bi snažan motiv za daljnji rad svima koji vjeruju da bitka protiv neoliberalnog kapitalizma nije izgubljena te da bi ovaj koncert time tradicionalno postao mjesto okupljanja svih lijevo orijentiranih ljudi iz ovog dijela Europe”, navode u Udruženoj ljevici, dodajući da će pozvati i predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

babić je izjavio da se pismo prevodi na španjolski te da će nakon toga biti poslano u veleposlanstvo Venecuele koje se nalazi u Beču. "Pismo ćemo poslati faksom i regularnim putem, odnosno poštom pa ćemo vidjeti kako ćemo dalje kontaktirati. Želja nam je da Chavez bude pokrovitelj i svjesni smo da možda nije u mogućnosti osobno doći u Rijeku, iako bi to bilo sjajno", rekao je Babić.

Babić je rekao da još nisu kontaktirali ured predsjednika. Izvođači na koncertu bi trebali biti iz Hrvatske, Slovenije i Italije kako bi dobili međunarodni ugođaj na festivalu.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika