21.03.2007. / 17:26

Autor: Martina Zeković

ROĐENDAN EU

Gradonačelnik Bandić trči maraton od Zagreba do Dugog sela

Na Trgu bana Jelačića u subotu, građani će moći kušati veliku rođendansku tortu koju će rezati veleposlanici Degert i Peters s gradonačelnikom Milanom Bandićem

Povodom 50. godišnjice potpisivanja Rimskog ugovora kojim su postavljeni temelji današnje Europske unije, Delegacija Europske komisije u RH organizira u Zagrebu potkraj tjedna niz događaja. U Info Centru EU-a na okruglom stolu pod nazivom "50 godina EU-a: što smo naučili za budućnost", u petak će sudjelovati šef Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert, njemački veleposlanik u RH Hans Jochen Peters i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon okruglog stola na programu je svečanost dodjele nagrada pobjednicima natjecanja u amaterskoj fotografiji "Ujedinjeni u raznolikosti" te svečano otvaranje izložbe najboljih odabranih radova. Na Trgu bana Jelačića u subotu, građani će moći kušati veliku rođendansku tortu koju će rezati veleposlanici Degert i Peters s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Veleposlanik Degert i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, trčat će u nedjelju ujutro sa Trga bana Jelačića polumaraton od Zagreba do Dugog Sela. To je 32. međunarodni ultra-maraton Zagreb-Čazma. Finale EU kviza na kojem će učenici srednjih škola moći pokazati svoje znanje o Europskoj uniji, njezinim institucijama i odnosima s Hrvatskom, održat će se u prostorima HRT-a na Prisavlju.

Proslava će završiti večernjim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski na kojem će studenti Zagrebačke muzičke akademije izvesti odabrana djela europskih skladatelja - Brahmsa, Chopina, Delibesa, Puccinija i Straussa.

Organizatori proslave 50. rođendana Europske unije su: Delegacija Europske komisije u RH u suradnji s Uredom gradonačelnika Zagreba, njemačkim veleposlanstvom u RH, Europskim pokretom Zagreb i Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika