22.03.2007. / 15:34

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Glavaš uredno prima cijelu saborsku plaću

Iako se predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Branimir Glavaš već gotovo pet mjeseci nije pojavio u Saboru, i dalje redovito prima izdašnu saborsku plaću. Posljednji put Glavaš je u sabornici bio krajem listopada, prije odlaska u pritvor. Međutim, kako je objavio Radio 101, iz odgovora saborske službe za odnose s javnošću na njihov upit, očito je da Glavaš uredno prima plaću i sve ostale naknade materijalnih troškova koji mu, dolazi li redovito na posao, po zakonu pripadaju.

Kao predsjednik Gradskog vijeća u osječkoj gradskoj upravi, Glavaš je također dobio plaću za svaku održanu sjednicu Vijeća tijekom zadnjih pet mjeseci, kao da je na njoj bio prisutan.

Kada je primjerice potpredsjednica Sabora Đurđa Adlešić zbog operacije tri mjeseca izbivala s posla, ona je uredno prijavila bolovanje, pa je u zadnjoj četvrtini prošle godine primala naknadu po Zakonu o zdravstvenom osiguranju. Glavaš se izgleda toga nije sjetio, a njegov propust zasad nije izazvao nikakve reakcije odgovornih ljudi u Saboru.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika