23.03.2007. / 08:29

Autor: Stjepan Marković

SAD

State Department: Kadijević nije ušao u SAD

Američki State Department je objavio kratko priopćenju u kojem se navodi da u SAD-e nitko nije legalno ušao pod imenom Veljko Kadijević. Ovom izjavom SAD su odbacile spekulacije da on radi za Pentagon kao vojni savjetnik. Za Kadijevićem je raspisana međunarodna tjeralica koja bi se uskoro trebala naći na službenim stranicama Interpola. Ukoliko bude lociran u SAD-u ili nekoj drugoj od 186 članica Interpola, Kadijević bit će izručen Hrvatskoj uobičajenom procedurom.

Tjeralica je raspisana na zahtjev istražnog sudca vukovarskog Županijskog koji je još u ožujku 2004. godine zaprimio zahtjev za podizanjem optužnice protiv Kadijevića i još devetorice časnika JNA zbog ratnog zločina na području tog grada. Njih se tereti za zločine protiv civilnog stanovništva u istočnom dijelu Hrvatske. U optužnici se terete pripadnici "vukovarske trojke" Veselin Šljivančanin, Mile Mrkšić i Miroslav Radić, Vojislav Šešelj, Goran Hadžić, Božidar Stevanović, Zvonimir Jurjević i Blagoje Adžić. Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Nikola Bešenski kazao je kako je raspisivanje međunarodne tjeralice zatražio nakon što se u tisku počelo pisati o boravištu Veljka Kadijevića u inozemstvu.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika