23.03.2007. / 13:02

Autor: Ana Kirin

EUROPSKA UNIJA

Angela Merkel za zajedničku europsku vojsku

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je kako priželjkuje stvaranje europske vojske. Visokotiražni njemački list Bild objavio je u petak 23. ožujka kako je Merkel na pitanje kako će EU izgledati u idućih pedeset godina odgovorila da se EU mora "približiti nekoj zajedničkoj europskoj vojsci". Dodala je kako će Europska komisija u budućnosti biti djelotvornija te da će imati jasno definirane dužnosti. Angela Merkel je u razgovoru za Bild odbacila ideju pretvaranja Europe u jednu državu, te izjavila: "Neće postojati savezna europska država, očuvat ćemo raznolikost nacionalnih država".

Tijekom predstojećeg vikenda u Berlinu će se okupiti čelnici Europske unije kao bi obilježili 50. godišnjicu potpisivanja Rimskih ugovora, kojima su postavljeni temelji današnje EU. Europski čelnici bi za vrijeme dvodnevne proslave trebali prihvatiti Berlinsku deklaraciju u kojoj će nabrojati uspjehe 27-članoga bloka i najaviti buduće ciljeve.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika