25.03.2007. / 13:25

Autor: Ana Kirin

PROMET

Prvi hrvatski moto taksi

Proteklog je tjedna u Zagrebu s radom počeo prvi moto taksi koji će osim prijevoza ljudi po potrebi raditi i dostavu manjih do srednje velikih paketa, donosi u najnovijem broju ZG News. Taj način prijevoza koji je u Europi već dugo prisutan, kod nas je uveo motorist Mario Zuccolo. Za sada jedini moto taksist u Zagrebu pokrivat će područje od Sesveta do Britanskog Trga jer, kako je sam rekao, želi u roku od pet do deset minuta stići po svakog klijenta.

Kao osnovnu prednost za odabir moto taksija Zuccolo ističe bržu i jeftiniju vožnju gradom. Prijevoz svojim skuterom od 150 kubika vlasnik moto taksija naplaćivat će ovisno o udaljenosti, od 20 do 60 kuna. Tako će na primjer za vožnju od Jaruna do Maksimira trebati izdvojiti oko 60 kuna.

Moto taksijem mogu se voziti samo osobe starije od 14 godina. Za vrijeme vožnje obavezno je nošenje kacige. Mario Zuccolo dao je za kacigu za klijente izraditi posebne potkape za jednokratnu upotrebu kako bi se zadovoljili higijenski kriteriji.

Zanimljivo je da je prvi hrvatski takist na motoru, 42-godišnji Mario Zuccolo, posljednjih godina glumio u dvije hrvatske sapunice te u kriminalističkoj seriji Balkan Inc.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika