26.03.2007. / 09:50

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Izbor glavnog ravnatelja HRT-a

Od ukupno 22 kandidata koji su se javili na natječaj glavnog ravnatelja HRT-a, 11 ih je ispunilo uvjete javnog natječaja. Od kandidata čije su prijave ispunile uvjete natječaja, četvorica dolaze s HRT-a

U ponedjeljak, 26. ožujka Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) trebalo bi izabrati novoga glavnog ravnatelja HRT-a. Kandidati će Vijeću prije tajnog glasovanja u 10 minuta, moći izložiti svoj program, a potom će još 20 minuta odgovarati na pitanja. Najmanje osam glasova, mora dobiti netko od kandidata da bi bio izabran za glavnog ravnatelja HRT-a od ukupno 11 članova Programskog vijeća HRT-a.

Od ukupno 22 kandidata koji su se javili na natječaj glavnog ravnatelja HRT-a, 11 ih je ispunilo uvjete javnog natječaja. Od kandidata čije su prijave ispunile uvjete natječaja, četvorica dolaze s HRT-a. To su dosadašnji Galićev pomoćnik Vanja Sutlić, savjetnik glavnog ravnatelja za reorganizaciju Ante Rončević, urednik i voditelj Programa za inozemstvo Branimir Ježić te dugogodišnji novinar i urednik Sportskoga i Informativnog programa HTV-a Nikola Kristić.

U uži izbor još su ušli Andrea Feldman, Vjekoslav Krsnik, Nikša Sviličić, Davor Kovačević, Mile Pešorda, Marijan Kostrenčić i Darko Staklenac. Menadžer i pravnik Marijan Kostrenčić predsjednik je Nadzornog odbora VIPneta, Večernjeg lista, HOK osiguranja i General turista te član nadzornih odbora INGRA-e i Tiska. Najstariji od svih kandidata, Vjekoslav Krsnik, bivši je glavni urednik Hine, a sada je slobodni novinar. Jedina kandidatkinja je povjesničarka Andreja Feldman, nekadašnja direktorica Soroseva instituta Otvoreno društvo. Nikša Sviličić direktor je poslovne škole Proactiva, a Davor Kovačević, bivši direktor Zagrebačkih kinematografa, vodi privatnu tvrtke za poslovno savjetovanje. Pisac i publicist Mile Pešorda radio je kao savjetnik u ministarstvima kulture i vanjskih poslova. Darko Staklenac radio je u marketingu više tvrtki, a danas radi u agenciji za obnovu osječke Tvrđe.

Mirko Galić, dosadašnji glavni ravnatelj HRT-a nacionalnu radioteleviziju vodi od 2000. godine.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika