26.03.2007. / 14:15

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA

Ranieri: "Italija podržava hrvatske napore za ulazak u EU"

Talijanski zastupnik Umberto Ranieri u ponedjeljak je u Zagrebu izjavio da Italija cijeni napore koje Hrvatska ulaže za pristup Europskoj uniji i NATO-u, a cijeli talijanski parlament podupire takve hrvatske težnje. Ranieri kao predsjednik Odbora za vanjske poslove talijanskog Zastupničkog doma predvodi parlamentarno izaslanstvo svoje zemlje koje je prvi put u posjetu Hrvatskoj otkako je stekla samostalnost. "Italija već dulje vrijeme podržava te hrvatske napore, cijeli talijanski parlament podržava te hrvatske težnje za ulazak u Europsku uniju i NATO", rekao je Ranieri.

U razgovoru Ranierija s predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordanom Jandrokovićem postignut je visok stupanj suglasnosti u nizu vanjskopolitičkih pitanja. Jandroković je naglasio da su obje strane zadovoljne ukupnim odnosima. "Izrazili smo zadovoljstvo našim bilateralnim odnosima koji su prijateljski, stabilni i postoji veliki prostor za njihovo unapređenje", dodao je Jandroković. Italija je prvi vanjskotrgovinski partner Hrvatske, podsjetio je Jandroković, a Ranieri precizirao da s Hrvatskom posluje 4600 talijanskih poduzeća i da je Italija četvrti po redu ulagač u Hrvatsku.

Talijansko parlamentarno izaslanstvo u ponedjeljak se sastaje i predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, predstavnikom talijanske manjine u Hrvatskom saboru Furiom Radinom te sa zastupnicima najjače hrvatske oporbene stranke SDP-a. Talijanske zastupnike u utorak trebaju primiti premijer Ivo Sanader te ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika