26.03.2007. / 13:47

Autor: Martina Zeković

SREBRENICA

Dodik zaprijetio da će raspustiti lokalne vlasti

Nakon donošenja rezolucije lokalnog parlamenta u Srebrenici kojom se traži izdvajanje ove općine iz Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako taj akt smatra neustavnim, nezakonitim i, s toga, pravno ništavnim i nedopustivim, objavio je Pincom. info. Prema Birou za odnose s javnošću Vlade RS-a, spomenuti akt ima uznemirujuće političke posljedice kojima se značajno pogoršava ukupna atmosfera i odnosi u BiH.

Dodik poručuje da će, bez obzira na nastojanja bošnjačkih političkih predstavnika, Srebrenica trajno ostati sastavni dio Republike Srpske, a da će svaki pokušaj narušavanja ustavno-pravnog poretka Republike Srpske, biti energično spriječen. Srebrenici se nudi status područja od posebnog interesa kako bi se doprinijelo njezinu ekonomskom oporavku i razvoju.

Dodik je pozvao dužnosnike Općine Srebrenica "da prekinu s aktivnostima usmjerenim na narušavanje ustavno-pravnog poretka Republike Srpske" i naglašava da će "svaka odluka općinskih organa koja bude prozvodila posljedice suprotne Ustavu i zakonima Republike Srpske, biti obustavljena od izvršenja".

U slučaju da općinski organi u Srebrenici nastave s nepoštivanjem Ustava i zakona Republike Srpske, Vlada se neće dvoumiti da, u skladu sa svojim nadležnostima, raspusti lokalne organe vlasti u Srebrenici i na taj način osigura vladavinu prava na cijeloj teritoriji Republike Srpske, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika