26.03.2007. / 18:16

Autor: Ana Kirin

DUKAT

Zbog prodaje Dukata seljaci prijete blokadom granica

Mato Mlinarić, predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci i potpredsjednik Glavnog odbora DC-a rekao je kako smatra da će udruge i stranke kojima je stalo do seljaka morati reagirati i hrvatske proizvođače mlijeka zaštiti blokadom graničnih prijelaza kako bi zaustavili uvoz mlijeka u Hrvatsku, dokle god se ne otkupi naše domaće mlijeko ponuđeno na tržištu

Udruga Nezavisni hrvatski seljaci i stranka Demokratski centar održale su u ponedjeljak 26. ožujka ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede konferenciju za novinare na kojoj su izrazile zabrinutost zbog prodaje Dukata francuskom Lactalisu. Oni su zabrinuti za budućnost sela i seljaka odnosno hrvatskih proizvođača mlijeka pa su od Vlade zatražili da kaže seljacima što će se s njima dogoditi.

Mato Mlinarić, predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci i potpredsjednik Glavnog odbora DC-a, rekao je: "Dukat je prodan, žila kucavica u selu i u poljoprivredi, a Vlada je zakasnila reagirati, jer je to trebala učiniti prije dvije godine i brinuti se za seljake, proizvođače mlijeka". Istaknuo je kako Luka Rajić već dvije godine priprema prodaju Dukata i izrazio zabrinutost da će selo u naredne dvije godine propasti.

Mlinarić je rekao kako smatra da će udruge i stranke kojima je stalo do seljaka morati reagirati i hrvatske proizvođače mlijeka zaštiti blokadom graničnih prijelaza kako bi zaustavili uvoz mlijeka u Hrvatsku, dokle god se ne otkupi naše domaće mlijeko ponuđeno na tržištu.

Otkazivanje ugovora Ivice Todorića Luri već ovaj tjedan odrazit će se na otkup mlijeka na selu, smatra Mlinarić. Dodao je i da je uvjeren kako u narednih 14 dana seljaci više neće imati kome prodavati mlijeko jer Vindija i druge mljekare neće moći preuzeti mlijeko koje će im biti ponuđeno.

Vezane vijesti

'Nema razloga za nove pregovore o otkupnoj cijeni mlijeka'

'Nema razloga za nove pregovore o otkupnoj cijeni mlijeka'

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je večeras kako ne vidi razloga za pokretanje novih pregovora o otkupnoj cijeni mlijeka, čime je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika