26.03.2007. / 19:10

Autor: Ana Kirin

HAAG

Šeparović opet u Markačevu braniteljskom timu

Raspravno vijeće Haškog suda prihvatilo je žalbu obrane generala Mladena Markača i odvjetniku Miroslavu Šeparoviću privremeno dopustilo povratak u njegov braniteljski tim. Time je zapravo suspendirana ranija odluka o Šeparovićevoj suspenziji.

Raspravno vijeće ranije je Šeparovića isključilo iz predmeta "Gotovina, Čermak i Markač" smatrajući da se nalazi u sukobu interesa po dvije osnove. To je osobni interes u predmetu da se zaštiti kao bivši ministar pravosuđa čije ministarstvo može biti potencijalno odgovorno za propuste, ali i zbog toga što ga je obrana generala Ante Gotovine označila neophodnim svjedokom za pitanje funkcioniranja vojnih sudova.

U žalbi su branitelji generala Markača ponovili svoje uvjerenje da odvjetnik Šeparović nije u sukobu interesa. Kao dokaz tome priložili su stajalište obrane generala Ivana Čermaka koja Šeparovića ne planira pozvati za svjedoka jer se sadržaj njegova svjedočenja može pribaviti iz drugih izvora.

Vezane vijesti

Akcija potpore Gotovini i Markaču "Plamen slobode"

Akcija potpore Gotovini i Markaču "Plamen slobode"

Uoči sutrašnjeg početka rasprave Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu "Gotovina - Markač", danas su članovi braniteljske udruge "Zavjet" i brojni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika