27.03.2007. / 09:49

Autor: Stjepan Marković

SLUČAJ ZAGOREC

Počelo ispitivanje svjedoka

Počelo saslušavanje prvih svjedoka u istrazi protiv umirovljenoga generala Vladimira Zagorca na Županijskom sudu u Zagrebu. Istražna sutkinja Erna Draženčić će ispitati Snježanu Šiprah i Hrvoja Petrača koji su prvi progovorili o draguljima na suđenju za otmicu Zagorčeva sina. Kao svjedoci također su pozvani Josip Ferek, Zagorčev bivši suradnik, Terezija Barbarić, bivša djelatnica Ministarsva financija te Josef Rothaichner njemački trgovac oružjem koji je dragulje predao Zagorcu.
Zagorca se tereti da je uzeo dragulje vrijedne pet milijuna dolara kada je 2000. godine napuštao dužnost pomoćnika ministra obrane. Dragulje je 1993. godine Rothaichner dao Zagorcu kao polog za preuzetih novac kojim je trebao kupiti oružje za obranu.

Istraga protiv Zagorca je pokrenuta 9. ožujka te je raspisana međunarodna tjeralica na temelju koje je 13. ožujka uhićen u Beču. Iz pritvora je pušten da se brani sa slobode nakon što je uplatio jamčevinu od milijun eura. Hrvatsko ministarstvo pravosuđa zatražilo je njegovo izručenje i skupilo potrebnu dokumentaciju koje je poslana 21. ožujka.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika