28.03.2007. / 13:08

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Predsjednik primio delegaciju Svjetske banke

Katsua, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju, naglasio je kako će Svjetska banka zajedno s Europskom komisijom nastaviti pružati potporu Hrvatskoj u provođenju reformi, posebno na području javne uprave i pravosuđa

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić sastao se u Zagrebu sa Shigeo Katsuaom, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju, priopćeno je u srijedu 28. ožujka iz Ureda Predsjednika. Katsu bi trebao s hrvatskim predstavnicima završiti razgovore o ispunjavanju četiri ključna preduvjeta za odobravanje PAL 2 zajma, kojeg bi Svjetska banka Hrvatskoj trebala odobriti početkom svibnja. Program PAL 2 trebao bi osigurati financije za reformu hrvatskog gospodarstva kojima bi se, prema mišljenju Svjetske banke, stvorilo preduvjete za brži ekonomski rast.

Katsua je naglasio kako će Svjetska banka zajedno s Europskom komisijom nastaviti pružati potporu Hrvatskoj u provođenju reformi, posebno na području javne uprave i pravosuđa.

Prilikom razgovora Katsua je upoznao Mesića s dosadašnjom suradnjom Hrvatske i Svjetske banke pri čemu je konstatirano kako je program PAL 1 uspješno završen.

Delegaciju Svjetske banke su uz Katsua činili Andras Horvai, koji će u srpnju postati novi šef Svjetske banke za Hrvatsku, te Anand K. Seth, direktor Svjetske banke za Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku. U razgovorima su Hrvatsku uz predsjednika Mesića predstavljali ministar financija Ivan Šuker sa suradnicima te Dubravko Radošević, savjetnik Predsjednika za gospodarstvo, Anica Djamić, savjetnica Predsjednika za europske integracije i dr.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika