30.03.2007. / 13:55

Autor: Nacionalova redakcija

OSIJEK

Đapić: Hrvatska vanjska politika i diplomacija su potpuni fijasko

Odgovornost za trenutnu poziciju u Haagu snosi cjelokupan državni vrh koji se onako ponio prema Brijunskim transkriptima, a sada je sav teret obrane isključivo na odvjetnicima, jer Hrvatska se nije uspjela nametnuti ni kao prijatelj suda, što govori o potpunom fijasku hrvatske diplomacije, kazao je Đapić

Predsjednik HSP-a Anto Đapić hrvatsku vanjsku politiku i diplomaciju nazvao potpuno promašenom komentirajući "neuspjeh međunarodne arbitraže sa Slovenijom" i Brijunske transkripte, podsjetivši da je prije dvije i pol godine sadašnja Vlada dala autentičnost Brijunskim transkriptima. Ove ocjene je Đapić dao na konferenciji za novinare održanoj u petak 30. ožujka u Osijeku.

Odgovornost za trenutnu poziciju u Haagu snosi cjelokupan državni vrh koji se onako ponio prema Brijunskim transkriptima, a sada je sav teret obrane isključivo na odvjetnicima, jer Hrvatska se nije uspjela nametnuti ni kao prijatelj suda, što govori o potpunom fijasku hrvatske diplomacije, kazao je Đapić. Ocijenio je kako je Vlada potvrdila autentičnost Brijunskih transkripata da bi udobrovoljila haašku tužiteljicu Carlu Del Ponte. Đapić je podsjetio da je HSP prije dvije godine tražio formiranj saborskog povjerenstva koje će utvrditi radi li se o autentičnim transkriptima, što tada nije učinjeno.

Neuspjeli izbor glavnoga ravnatelja HRT-a samo potvrđuje da zakon o javnoj televiziji treba mijenjati, kazao je Đapić osudivši sva neprimjerena događanja koja su ovih dana pratila izbor. Ako HTV ne bude prenosio suđenje hrvatskim generalima u Haagu, HSP će pokrenuti peticiju protiv plaćanja televizijske pretplate, najavio je Đapić.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika