04.04.2007. / 13:48

Autor: Nacionalova redakcija

VATIKAN

Papa napisao knjigu o Isusu

Glavne su teme ljubav prema bližnjem i "pravi način života"

Na svoj 80. rođendan 16. travnja Papa Benedikt XVI. objaviti će svoju prvu knjigu otkako je postao poglavarom Katoličke crkve, javlja Hina. Izdanje u dva toma vrlo je osobna knjiga pod naslovom "Isus od Nazareta". Isprva će biti paralelno objavljena na talijanskom, njemačkom i poljskom jeziku, objavio je Vatikan u srijedu. Knjiga Josepha Ratzingera već će 13. travnja biti predstavljena tisku. Na prezentaciji će sudjelovati i bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schoenborn.

"Moja namjera pri pisanju ni u kom slučaju nije bila da to bude nekakvo poučno štivo. To je samo izraz mog sasvim osobnog istraživanja lika Gospodnjeg", rekao je Papa o svom djelu i dodao: "Svi imaju pravo suprotstaviti mi se."

Talijanski dnevnik "Corriere della Sera" objavio je u srijedu prve izvatke iz Papine nove knjige. Glavne su teme ljubav prema bližnjem i "pravi način života". U odnosu na Afriku, Papa piše: "Donijeli smo im cinizam svijeta bez boga u kojem su važni samo moć i profit".

U predgovoru je Joseph Ratzinger napisao da je prve ideje za knjigu počeo razrađivati već u ljeto 2003., u vrijeme dok je još bio kardinal. "Nakon izbora za Papu svaku sam slobodnu minutu posvetio dovršenju knjige", rekao je Papa. Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi knjigu je opisao kao "znanstveno i duhovno vrlo angažirano djelo".

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika