05.04.2007. / 14:59

Autor: Ana Kirin

SPORT

Vlada će vaterpoliste nagraditi sa po 100 tisuća kuna

Za osvojenu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu hrvatski će vaterpolski reprezentativci i njihov izbornik Ratko Rudić biti nagrađeni sa po 100 tisuća kuna, odlučila je u četvrtak 5. travnja hrvatska Vlada. Pomoćni trener Milorad Damjanić dobit će novčanu nagradu od 50 tisuća kuna, fizioterapeut Damir Luketić 30 tisuća, a pomoćnik izbornika Zoran Kačić 20 tisuća kuna. Nagrade će biti isplaćene isplatiti iz proračunskog razdjela za tu namjenu, a koji ove godine iznosi 1,4 milijun kuna.

Vaterpolistima je još jednom čestitao premijer Ivo Sanader ističući da su "i ovaj put pokazali cijelom svijetu da je Hrvatska sportska nacija i da ponovno ima sjajnu generaciju sportaša, Savez i trenera".

Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i sporta naglasio je da su hrvatski reprezentativci uzor najmlađima, jer su pokazali da se upornim i predanim radom može doći do svjetskog vrha.

Vezane vijesti

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi puta je osvojila Svjetsku ligu svladavši u finalnom dvoboju u Almatyu Španjolsku boljim izvođenjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika