05.04.2007. / 15:57

Autor: Nacionalova redakcija

ZADAR

Pokrenuta istraga o gradnji spojne ceste na autoput

Nakon izvida Županijsko državno odvjetništvo će se očitovati je li što ili nije sumnjivo, a ako bude, poduzet će istražne radnje, kaže Galović i dodaje da za sada više ne može reći o tom slučaju

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru utvrdit će sve bitne činjenice u slučaju gradnje spojne ceste Gaženica - čvor Zadar 2 na autocesti Zagreb - Split, potvrdio je danas županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović.

Tema je snažno prisutna u javnosti, kao i optužbe za malverzacije iz određenih političkih krugova te želimo utvrditi o čemu je u tom slučaju riječ, rekao je u četvrak 5. travnja Galović.

Nakon izvida Županijsko državno odvjetništvo će se očitovati je li što ili nije sumnjivo, a ako bude, poduzet će istražne radnje, kaže Galović i dodaje da za sada više ne može reći o tom slučaju.

Najprije treba sve provjeriti, a u sklopu toga najvjerojatnije ćemo od mjerodavnih tijela zatražiti i pregledati dokumentaciju o gradnji te 18 km duge spojne ceste od Zadra do čvora Zadar 2, rekao je županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović.

SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić je 30. ožujka u Hrvatskom saboru od ministra Kalmete zatražio da "kuvertira ostavku" tvrdeći da ga je uhvatio u laži i prikrivanju korupcije i malverzacija u gradnji državne ceste Gaženica - čvor Zadar 2. Ustvrdio je da je cijena gradnje te ceste prvotno planirana na 273 milijuna kuna, a da je do danas "neobjašnjivo porasla" na 446 milijuna.

Ministar Kalmeta je odbacio Pančićeve optužbe nazvavši ih neistinitima i najavio da će tražiti političku odgovornost SDP-ova zastupnika Ivice Pančića. Na natječaj zaključen u travnju 2005. prispjelo je šest ponuda, a kao najjeftinija, od 446 milijuna kuna, izabrana je ponuda zagrebačkog Viadukta, rekao je Kalmeta.

Vezane vijesti

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Samo su četiri dana ostala do početka Metalfesta Hrvatska 2012, festivala koji će po mnogo čemu biti poseban. Uz to što je prvi, povijesni Open air… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika