05.04.2007. / 17:59

Autor: Stjepan Marković

HAAG

Prodanović: Žalit ćemo se na isključenje iz Čermakove obrane

Braniteljski tim Prodanović-Sloković ima do četvrtka 12. travnja vremena da zatraži pravo na podnošenje žalbe na presudu, što i namjeravaju učiniti

Raspravno vijeće Haaškog suda odlučilo je da su odvjetnici Ivana Čermaka Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u sukobu interesa. Vijeće je presudilo da su u sukobu interesa jer zastupaju i Rahima Ademija kojemu se pred Županijskim sudom u Zagrebu sudi zbog ratnog zločina. Obrana Ante Gotovine je otvorila mogućnost pozivanja Ademija kao svjedoka.

Čedo Prodanović je za Nacional.hr izjavio: "Presuda nepravedna i donesena je na način koji nam omogućava da uložimo žalbu za koju možemo biti uvjereni da će biti prihvaćena". "Prilikom spajanja slučajeva Čermak, Markač i Gotovina na Haaškom sudu se raspravljalo o našem potencijalnom sukobu interesa i zaključeno je da ga nema", rekao je Prodanović i dodao da je sud odbio njihov prijedlog o pozivanju trećeg odvjetnika prilikom ispitivanja Ademija u Haagu. "Naš prijedlog je bio da ukoliko dođe do ispitivanja Ademija na Haaškom sudu na tom ročištu obranu generala Čermaka preuzme treći odvjetnik, no sud je to odbio", izjavio je Prodanović.

Braniteljski tim Prodanović-Sloković ima do četvrtka 12. travnja vremena da zatraži pravo na podnošenje žalbe na presudu, što i namjeravaju učiniti. "Već osam godina surađujem s Čermakom na ovom slučaju i mislim da bi bilo teško naći adekvatnu zamjenu", rekao je Prodanović.

Raspravno vijeće je ranije isključilo Miroslava šeparovića koji je zastupao Mladena Markača. Šeparović se žalio sudu te bi Žalbeno vijeće trebalo ovih dana presuditi o ovom slučaju.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika