06.04.2007. / 10:10

Autor: Ana Kirin

VELIKA BRITANIJA

Anglikanski pastor: "Kršćanstvo Boga prikazuje kao psihopata"

Pastor Anglikanske crkve u Saint-Ablansu na jugu Engleske rekao je kako je tradicionalna kršćanska doktrina o raspeću "odbojna" i da "Boga prikazuje kao psihopata". Pastor Jeffrey John je u razgovoru za BBC komentirao je kršćansku doktrinu prema kojoj je Krist poslan na Zemlju kako bi na križu otkupio grijehe ljudi.

"Čak i u dobi od 10 godina, smatrao sam to objašnjenje dosta odbojnim i besmislenim", izjavio je John. Rekao da si je već tada postavljao pitanja poput: "Kakav je to Bog koji se razljutio na svijet i ljude koje je sam stvorio, a zatim zahtijevao, kako bi se smirio, krv vlastita sina? I osim toga, zašto bi Bog trebao oprostiti nama kažnjavajući nekoga drugoga?"

"To je više nego nelogično, to je bolesno. Time je Bog prikazan kao psihopat. Kad bi se neko ljudsko biće tako ponašalo, rekli bismo da je čudovište", kazao je pastor Jeffrey John. "To objašnjenje s križem ne funkcionira, ali nažalost, suviše se često još propovijeda", rekao je.

Jeffrey John je 2003. godine bio imenovan za biskupa Readinga, grada na jugu Engleske, ali je smijenjen zbog sporova oko njegove homoseksualnosti. Bio je prvi svećenik otvoreno homoseksualne orijentacije imenovan na tako visoki položaj anglikanske crkve.

Vezane vijesti

Kerum: 'Nema svatko pamet i kvocijent inteligencije kao ja'

Kerum: 'Nema svatko pamet i kvocijent inteligencije kao ja'

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je danas kako na Marjanu kani izgraditi kip Isusa Krista najveći na svijetu, ocijenivši da će to biti i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika