11.04.2007. / 16:42

Autor: Nina Tomljanović

RIGA

Napolitano: ''Prije daljnjeg širenja EU potrebno je reformirati europske institucije''

U Rigi, glavnom gradu Latvije u utorak su se na dvodnevnim neformalnim razgovorima o budućnosti Latvije i izazovima pred kojima se nalazi 27-člana Unija Europe okupili predsjednici osam zemalja članica EU-a, Njemačke, Italije, Poljske, Austrije, Mađarske, Portugala, Finske i Latvije

U srijedu, 11.travnja u latvijskoj prijestolnici Rigi talijanski predsjednik Giorgio Napolitano na drugom danu sastanka osam europskih čelnika izjavio je kako je prije daljnjeg širenja Europske unije potrebno reformirati europske institucije.

"Neke zemlje čekaju na ulazak u Europu, među kojima i Hrvatska. Za sve postoji jedan uvjet: prvo treba prihvatiti reformu europskih institucija, u protivnom bi se samo razvodnio europski model i učinkovitost Europske unije", kazao je Napolitano odgovarajući na pitanja studenata u Rigi zajedno s još sedam drugih čelnika država koji se zauzimaju za ponovno pokretanje razgovora o sadržaju prijedloga europskog ustava iz 2004. godine.

U Rigi, glavnom gradu Latvije u utorak su se na dvodnevnim neformalnim razgovorima o budućnosti Latvije i izazovima pred kojima se nalazi 27-člana Unija Europe okupili predsjednici osam zemalja članica EU-a, Njemačke, Italije, Poljske, Austrije, Mađarske, Portugala, Finske i Latvije.

Riječ je o četvrtim po redu neformalnim razgovorima predsjednika država članica EU-a, nakon što su prvi održani u Portugalu 2003. na poticaju tadašnjeg portugalskog predsjednika Jorgea Sampaia. Sastanak je održan i 2005. u Helsinkiju, te 2006. godine u Dresdenu.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika