12.04.2007. / 10:33

Autor: Martina Zeković

PRISTUPNI PREGOVORI

Potpredsjednik Europske komisije u posjetu Hrvatskoj

Frattini se u četvrtak ujutro sastao s hrvatskom ministricom pravosuđa Anom Lovrin i ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom. Nakon njih primit će ga predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks

Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik EU-a za pravosuđe, slobodu i sigurnost Franco Frattini sastat će se sa hrvatskim dužnosnicima kako bi razgovarali o tijeku pristupnih pregovora, s posebnim naglaskom na poglavlja Pravosuđe i temeljna ljudska prava i Pravda, sloboda i sigurnost. Frattini se u četvrtak ujutro sastao s hrvatskom ministricom pravosuđa Anom Lovrin i ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom. Nakon njih primit će ga predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Prije podne povjerenik Frattini sudjelovat će i na sjednici hrvatske Vlade, a poslije podne na prezentaciji "Postignuća u pravosuđu i unutarnjim poslovima u procesu pristupanja EU-u" zajedno s predsjednikom Vlade RH, ministrima vanjskih poslova i europskih integracija, pravosuđa i unutarnjih poslova, kao i predsjednikom Vrhovnog suda RH, glavnim državnim odvjetnikom, ravnateljem USKOK-a i ravnateljem hrvatske policije.

U sklopu hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje zemalja jugoistočne Europe (SEECP), Frattini će u petak sudjelovati na sastanku ministara unutarnjih poslova i pravosuđa o temi "Standardi EU-a i vladavina prava u jugoistočnoj Europi" na kojem će zajedno s ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine parafirati sporazume o olakšavanju viznog režima i readmisiji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika