12.04.2007. / 11:41

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Mesić uputio poruku sućuti predsjedniku Alžira

Mesić je napisao kako Hrvatska najoštrije osuđuje terorističke napade usmjerene protiv života alžirskih građana i stabilnosti Alžira te dodao da je globalni terorizam zlo kojemu se cijeli svijet treba zajednički suprotstaviti

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je poruku sućuti predsjedniku Alžira Abdelazizu Boutefliki u povodu terorističkih napada u glavnome gradu Alžira u kojima je poginulo više od 20, a ranjeno više od 200 osoba.

"U povodu jučerašnjih kukavičkih terorističkih napada u Alžiru, želio bih Vam - u ime građana Republike Hrvatske i svoje osobno - prenijeti izraze pune solidarnosti", stoji u poruci.

Mesić je napisao kako Hrvatska najoštrije osuđuje terorističke napade usmjerene protiv života alžirskih građana i stabilnosti Alžira te dodao da je globalni terorizam zlo kojemu se cijeli svijet treba zajednički suprotstaviti.

"Koristim priliku ponoviti svoje čvrsto uvjerenje da je pobjeda u borbi protiv globalnog terorizma moguća samo ako u toj borbi surađuju sve zemlje svijeta, usklađujući svoje napore usmjerene na eliminiranje ovog zla našeg vremena", poručio je Mesić.

"Hrvatska ostaje dosljedno na pozicijama borbe za mir, stabilnost i sigurnost u globalnim okvirima", dodaje Mesić u poruci sućuti alžirskome kolegi Boutefliki.

U napadima na sjedište vlade i povjerenstvo Bab Ezzouara, za koje je odgovornost preuzela al-Qaida iz Magreba, u srijedu, 11.travnja su, prema zadnjim dostupnim podacima, poginule 24 osobe, a 222 su ranjene.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika