12.04.2007. / 18:37

Autor: Nacionalova redakcija

ISAF

Slovenija šalje pojačanja u Afganistan

Slovenska vlada u četvrtak je odobrila upućivanje još 12 vojnika u mirovnu misiju u Afganistanu, pa će od kolovoza ove godine u okolici Herata na zapadu te države biti ukupno 65 njezinih pripadnika, izjavio je na sjednici parlamentarnog odbora za obranu ministar Karel Erjavec.

Za premještanje vojnika i njihovo djelovanje u Afganistanu i dalje međutim ostaju na snazi tzv. nacionalna ograničenja, odnosno slovenski vojnici ne smiju bez odobrenja vlade biti raspoređeni u područja gdje se vode borbene operacije. Erjavec je potvrdio da vlada razmišlja o povlačenju dvaju instruktora iz Iraka koji sudjeluju u obučavanju iračke vojske.

Erjavec je također potvrdio interes Slovenije da od Rusije dio starog klirinškog duga naplati narudžbom vojne opreme, među ostalim jednog višenamjenskog plovila i protuzračnih sustava, ali razgovori o tome još nisu konkretizirani.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika