13.04.2007. / 09:09

Autor: Nacionalova redakcija

FORBES

Meksički tajkun bi po bogatstvu mogao preteći Bill Gatesa

Meksički tajkun Carlos Slim, vlasnik telekomunikacijskih tvrtki, trgovačkih lanaca i banaka, postao je drugi najbogatiji čovjek na svijetu i uskoro bi mogao prestići i Billa Gatesa, osnivača Microsofta koji se već 13 godina nalazi na čelu popisa najbogatijih, javlja Hina.

Slim je na najnovijoj listi časopisa Forbes s drugog mjesta istisnuo investitora Warrena Buffeta. Prema Forbesu, Slim je "težak" 53 milijarde dolara, a njegovo je bogatstvo značajno poraslo posljednjih mjeseci zahvaljujući rastu cijena dionica njegovih tvrtki, osobito tvrtke za mobilnu telefoniju America Movil.

Unatoč kritikama njegova bogatstva u zemlji u kojoj žive milijuni siromašnih ljudi, Slim ne namjerava davati velike svote novca u humanitarne svrhe - poput Gatesa ili Buffeta - već tvrdi da može više učiniti za siromašne otvaranjem radnih mjesta i raznim ulaganjima.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika