13.04.2007. / 13:58

Autor: Nacionalova redakcija

SDP

Milanka Opačić o zdravstvenom stanju Ivice Račana

Opačić je, odgovarajući na novinarski upit, ispred SDP-ova sjedišta, rekla da prigodom jučerašnjeg posjeta Ivici Račanu, nije bila u mogućnosti s njime razgovarati

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić izjavila je u petak 13. travnja za HTV da je zdravstveno stanje Ivice Račana i dalje, nažalost, vrlo teško i nepromijenjeno, te da je noć proveo mirno i da je utješno da trenutno ne trpi bolove.

Opačić je, odgovarajući na novinarski upit, ispred SDP-ova sjedišta, rekla da prigodom jučerašnjeg posjeta Ivici Račanu, nije bila u mogućnosti s njime razgovarati.

Upitana ima li mjesta špekulacijama da će nakon odstupanja Račana s dužnosti predsjednika u SDP-u nastati frakcijske borbe, Opačić je kazala da to definitvno nema uporišta, da su to naprosto kalkulacije izvana.

"U stranci radimo svoj posao, ona uredno funkcionira, pripremamo se za izbore, i danas se odvijaju neke aktivnosti na terenu, jednako kao što su i jučer bile prisutne. SDP radi svoj posao, priprema se za predizbornu kampanju i nema govora ni o kakvim frakcijama i sukobima unutar SDP-a", istaknula je Opačić.

Na upit o održavanju izvanredne stranačke konvencije i kada bi se ona mogla održati te kako će se to odraziti s obzirom da je Hrvatska u izbornoj godini, Opačić je rekla da će se 21. travnja na sjednici Glavnog odbora SDP-a odlučiti o održavanju izborne konvencije i to samo za predsjednika stranke. Napravit ćemo to u što je moguće kraćem roku kako bi se mogli u punom opsegu vratiti pripremama za izbore. "Što se tiče teške situacije s Ivicom Račanom to je nešto za što nikada ne postoji dobar trenutak", kazala je Opačić.

Upitana hoće li se to odraziti na uspjeh SDP-a na izborima i je li to hendikep za stranku, Opačić je rekla da je Račan zajedno s njima izgradio SDP koji je vrlo čvrst i stabilan i najavila da će SDP definitivno na izborima pobijediti unatoč teškoj situaciji s Ivicom Račanom.

SDP-ov ured za odnose s javnošću jutros je izvijestio kako unatoč mjerama intenzivnog liječenja

kod Ivice Račana nema poboljšanja zdravstvenoga stanja, no, dodaje se da je noć proveo mirno.

Uz Račana, kako se doznaje, su cijelu noć i jutro najuži članovi njegove obitelji.

Ispred sjedišta stranke na Iblerovom trgu i ispred KBC Zagreb i dalje su brojni novinari koji očekuju najnovije informacije o njegovu zdravstvenom stanju.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika