16.04.2007. / 18:31

Autor: Nina Tomljanović

TURIZAM

U SAD-u Hrvatska hit odredište

Hrvatsku je u 2006. godini posjetilo 154.000 američkih turista ili 34 posto više nego u godini prije, a porast od 32 posto ostvaren je i s gotovo 384.000 noćenja

Na američkom turističkom tržištu ove godine Hrvatska je prozvana kao hit odredište (tzv. new hit destination) te se očekuje više dolazaka američkih turista nego lani. Najviše se turista očekuje na višednevne ture koje povezuju Zagreb i njegovu okolicu s Dalmacijom i otocima, izjavio je predsjednik Američkog udruženja touroperatera-USTOA Robert Whitley u Zagrebu na konferenciji za novinare.

U Zagrebu, Splitu i Dubrovniku od nedjelje, 15. travnja održava se godišnja konvencija američke Udruge organizatora putovanja-ATS our Operators Association). Domaćin te konvencije, koja je okupila 20-ak najjačih američkih organizatora putovanja i turističkih novinara, je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Niko Bulić, direktor Glavnog ureda HTZ-a pojasnio je da članice USTOA-e godišnje vode po svijetu 11 milijuna turista i ostvaruju godišnji promet od 9 milijardi američkih dolara. Osim članica na godišnjoj konvenciji ATS-a u Hrvatskoj sudjeluju i predstavnici stručnih američkih medija "Travel weekly magazine", "Travel and Trade news" te "Travel Talk Radio", koji će se javljati i uživo iz Hrvatske. Hrvatsku je u 2006. godini posjetilo 154.000 američkih turista ili 34 posto više nego u godini prije, a porast od 32 posto ostvaren je i s gotovo 384.000 noćenja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika