18.04.2007. / 13:32

Autor: Nacionalova redakcija

OSIJEK

Glavaš zatražio skidanje oznake tajnosti s iskaza svjedoka

Od suca Krušlina koji će voditi sudski proces u slučaju \"selotejp\", Glavaš je zatražio da mu skine obvezu čuvanja tajne s iskaza saslušanih 147 svjedoka u predistražnom postupku, kazao je Miroslav Rožac, glasnogovornik osječkog Suda

Saborski zastupnik Branimir Glavaš, koji se od sinoć nalazi u osječkom zatvoru, u srijedu 18.travnja je u pratnji pravosudnih policajaca doveden u Županijski sud u Osijeku, gdje mu je sudac Darko Krušlin uručio optužnicu i rješenje o pritvoru.

Od suca Krušlina koji će voditi sudski proces u slučaju "selotejp", Glavaš je zatražio da mu skine obvezu čuvanja tajne s iskaza saslušanih 147 svjedoka u predistražnom postupku, kazao je Miroslav Rožac, glasnogovornik Suda. Dodao je kako će se o tom zahtjevu sudac Krušlin očitovati nakon što sve materijale prouči.

"Sudac Krušlin je Branimira Glavaša izvijestio o njegovim pravima, odnosno da se na pritvor može žaliti 48 sati od uručenja odluke o pritvoru, te da je osam dana rok za prigovor na optužnicu", kazao je Rožac. Žalba na pritvor upućuje se Vrhovnom sudu, a prigovor na optužnicu Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Osijeku.

Glavašev odvjetnik Ante Madunić rekao je kako će i žalba i prigovor biti dostavljeni u zakonskom roku. "Glavaš je tražio skidanje tajnosti s iskaza svjedoka, a nema nikakvih razloga da se to ne učini jer je istraga završena, protiv njega podignuta optužnica, što znači da sudski proces treba biti javan kako bi se otklonila sumnja da se nešto skriva, a javnost ima pravo pratiti tijek suđenja", rekao je Madunić.

Izvijestio je kako je njegovom branjeniku u osječkom zatvoru osiguran zaseban smještaj, te da će se posjeti obitelji i prijatelja Glavašu odvijati prema zatvorskim pravilima.

Odvjetnici će Glavaša posjetiti danas u zatvoru.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika