18.04.2007. / 16:51

Autor: Nacionalova redakcija

SDP

Željka Antunović i Bandić o novom predsjedniku SDP-a

"SDP je jaka stranka koja svoje odluke donosi samostalno i ne može i ne smije prihvatiti bilo čije diktate i želje o tome kako će uređivati svoja unutarnja pitanja", ocijenila je vršiteljica dužnosti predsjednika SDP-a Željka Antunović

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i predsjednik zagrebačkog SDP-a u srijedu, 18. travnja o kandidaturi za predsjednika SDP-a ili SDP-ovog kandidata za premijera je rekao kako ne želi sudjelovati u medijskim špekulacijama o navedenim kandidaturama.

"Ne želim sudjelovati u inflaciji medijskih špekulacija i inflaciji kandidata", rekao je Bandić nakon sjednice Gradskog poglavarstva upitan želi li se kandidirati za čelnog čovjeka SDP-a ili SDP-ovog kandidata za premijera.

Mnogi bi htjeli, rekao je, da mediji u SDP-u izaberu kandidate za predsjednika i premijera, ali "to ćemo ipak morati učiniti mi sami".

Gradonačelnik Bandić je naglasio i kako želi da socijaldemokracija u Hrvatskoj bude isto ono što je u Zagrebu već sedam godina te dodao kako će tome u prilog zagrebački SDP "donijeti u dotu" jednu trećinu biračkog tijela.

Željka Antunović, vršiteljica dužnosti predsjednika SDP-a u srijedu, 18. travnja je opovrgnula novinske napise o tome da je na radnom stranačkom sastanku prije dva dana dogovoreno da će stranka svog premijerskog kandidata birati na temelju ankete o popularnosti SDP-ovaca među građanima, istaknuvši da na sastanku nije bilo riječi ni o kakvim anketama.

Također se osvrnula na medijske napise, te ih opovrgnula o tome da je na tom sastanku u stranačkoj središnjici Milan Bandić predložio, a većina se SDP-ovaca i suglasila, da se premijerski kandidat bira na temelju istraživanja o popularnosti.

"Bandić nije ni bio na tom sastanku, došao je u središnjicu nakon sastanka i zadržao se u neformalnom razgovoru uz kavu s nekim članovima stranke. Na sastanku nije bilo riječi ni o kakvim anketama", kazala je Antunović novinarima.

Istaknula je kako o tome o čemu se eventualno razgovaralo u neformalnim razgovorima unutar stranke ne može govoriti, te je pozvala novinare da, ako ih to zanima, pitaju svakog pojedinog SDP-ovca koji je sudjelovao u tim razgovorima.

Naglasila je kako se "na štetu SDP-a barata mišljenjem da će se bilo što odlučivati na temelju nekih anketa", te da ona, kao v.d. predsjednika stranke, u javnost može izlaziti samo sa svojim ili službenim stavovima stranke.

"SDP je jaka stranka koja svoje odluke donosi samostalno i ne može i ne smije prihvatiti bilo čije diktate i želje o tome kako će uređivati svoja unutarnja pitanja", ocijenila je vršiteljica dužnosti predsjednika SDP-a Željka Antunović.

"Na sastanku se, dodala je, raspravljalo o stranačkim pripremama za subotnju sjednicu Glavnog odbora SDP-a, na kojoj će biti donesena odluka o održavanju izvanredne Izborne konvencije stranke, na kojoj će se birati predsjednik stranke".

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika