19.04.2007. / 16:53

Autor: Nacionalova redakcija

SABOR

Odbor za medije predložio razješenje Bljajića

Andrija Hebrang (HDZ) od Odbora je zatražio da raspravi i pitanje mogućeg razrješenja još četiri člana Vijeća koje se sumnjiči za sukob interesa

Odbor za medije je u četvrtak 19. travnja većinom glasova Saboru predložio da Danka Bljajića razriješi članstva u Programskom vijeću HRT-a zbog fizičkog napada na članicu Vijeća Jadranku Kolarević i neprimjerenih izjava na sjednici Vijeća.

Bljajićevo razrješenje od Sabora je zatražilo Programsko vijeće HRT-a, koje je Bljajića optužilo za kršenje Zakona o HRT-u.

Suzdržan pri glasovanju bio je samo Luka Roić (HSS), koji tvrdi da nije zaprimio dostatne materijale na temelju kojih bi neosporno utvrdio što se dogodilo na sjednici Vijeća kada je došlo do fizičkog sukoba.

Andrija Hebrang (HDZ) od Odbora je zatražio da raspravi i pitanje mogućeg razrješenja još četiri člana Vijeća koje se sumnjiči za sukob interesa.

Hebrang je spomenuo Bljajićevo pismo Odboru u kojemu članicu Vijeća HRT-a Nadu Gačešić-Livaković optužuje za kršenje zakona jer glumi u sapunicama koje se emitiraju na HTV-u, a za sukob interesa optužuje i Anju Šovagović-Despot jer prima honorare za sudjelovanje u emisiji konkurentske televizijske kuće, Nove TV.

HDZ-ovac od Odbora traži i da razmotri članstvo predsjednice GONG-a Suzane Jašić u HRT-ovu vijeću, budući da, kaže, HRT financira njezinu udrugu, ali i predsjednika Vijeća Zdenka Ljevka jer HTV reklamira njegovu nakladničku kuću.

Hebrangovu zahtjevu usprotivio se Nenad Stazić (SDP), koji je zatražio da Odbor preispita svoju ulogu u razrješenju članova Vijeća, budući da odluku o tome, kao i o njihovu imenovanju, donosi Sabor na plenarnoj sjednici.

Budući da se većina članova Odbora nije složila s Hebrangovim zahtjevom, Odbor nije razmatrao članstvo spomenuta četiri člana Vijeća.

Jagodu Majsku Martinčević (HDZ) zanimalo je, pak, hoće li Odbor, osim Bljajića, preispitivati i ulogu druge strane u nedavnom sukobu na sjednici Vijeća - Jadranke Kolarević.

"Ipak se vidjela i neka štikla, pa me zanima je li duel bio ravnopravan", kazala je, na što joj je tajnica Vijeća HRT-a Jadranka Šaško odgovorila da nije bila riječ o štiklama, već o cipelama.

"Dobro je, ipak, da su letile cipele, a ne štikle jer su cipele ipak manje opasno hladno oružje", rekao je Hebrang.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika