19.04.2007. / 17:54

Autor: Ana Kirin

OSIJEK

Podignuta optužnica protiv otmičara Arambašićeva sina

Zbog otmice koja se 2. ožujka dogodila u uredu osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića, poznatog kao bivšeg branitelja Gordane Getoš-Magdić, osječko je Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) nakon istrage podignulo optužnicu protiv 50-godišnjeg Vitomira Tolja.

U priopćenju za javnost od četvrtak 19. travnja ŽDO navodi kako se okrivljenik tereti da je 2. ožujka, uporabom pištolja, u odvjetničkom uredu Radoslava Arambašića nezakonito zatočio njegova 32-godišnjeg sina, također odvjetnika Vjenceslava Arambašića i 52-godišnjeg Radenka Radosavljevića koji se u tom trenutku zatekao u uredu. Tolj je tada od vlasnika ureda zatražio isplatu 18.500 eura, zaprijetivši da će inače ubiti oba zatočenika.

Nakon što mu je Radosavljević, koji je u međuvremenu uspio pobjeći, donio traženi novac, okrivljenik je na slobodu pustio i Vjenceslava Arambašića, te je nakon toga uhićen.

Protiv Vitomira Tolja, koji se nalazi u osječkom zatvoru, predloženo je produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kažnjiva djela i posebno teških okolnosti pod kojima je počinjeno, objasnilo je u priopćenju ŽDO.

U razgovoru za Nacional.hr početkom travnja Radoslav Arambašić je izjavio kako je uvjeren da je Viktor Tolj, koji je prije dva tjedna oteo njegovog sina, dio kriminalnog miljea poveznog sa slučajem selotejp.

Odvjetnik Radoslav Arambašić bio je prvi branitelj okrivljenice u tzv. slučaju "selotejp" Gordane Getoš-Magdić i jedan od svjedoka u istrazi u tome slučaju.

Nakon što je 3. travnja dao svoj iskaz, Arambašić se u jednom osječkom kafiću sastao s načelnikom osječko-baranjske Policijske uprave Vladimirom Faberom, kako bi, ako što je sam rekao, policiji zahvalio na rješavanju slučaja otmice njegova sina.

Međutim, odvjetnici Branimira Glavaša zbog toga su optužili Fabera za utjecaj na svjedoke, a vijećnici HDSSB-a i HSP-a u Županijskoj skupštini najavili su inicijativu za Faberovim razrješenjem dužnosti načelnika Policijske uprave.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika