24.04.2007. / 14:08

Autor: Ante Pavić

ZAGREB

U Istri počinje gradnja prvog golf resorta u Hrvatskoj

U Zagrebu je nakon osam godina rada predstavljen projekt izgradnje golf igrališta Marlera Golf kraj istarskog mjesta Ližnjan vrijedan više od 100 milijuna eura i čija bi gradnja trebala započeti krajem rujna. Na 140 hektara uz more izgradit će se golf igralište sa 27 rupa, u sklopu kojeg će biti izgrađeno luksuzno odmaralište s hotelima, apartmanima i vilama kapaciteta 800 ležajeva.

Dražen Ladić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i inicijator projekta , kazao je na konferenciji za novinare kako je ovo prvi ovakav projekt u Hrvatskoj i da se njegovo otvaranje očekuje u 2009. godini. "Golf turisti su poslovni i obiteljski ljudi visoke platežne moći te je prosječna dnevna potrošnja takvog gosta u Europi oko 200 eura, što je puno više od prosječnog gosta koji posjećuje Hrvatsku", dodao je Ladić.

Investitor je tvrtka Global Trade Centar koja gradi trgovački centar Avenue Mall u Novom Zagrebu. Shalom Mor, direktor GTC-a za Hrvatsku kazao je da je ovo trenutno najuzbudljiviji i narizičniji projekt te investicijske tvrtke. GTC posluje u devet zemalja kao što su Poljska, Mađarska, Češka, Rumunjska, Srbija, Hrvatska Slovačka, Bugarska i Ukrajina te se nalazi u vlasništvu brojnih financijskih institucija kao što je Deutsche Bank. Siniša Slijepčević, direktor projekta kazao je da su poštovani svi ekološki standardi te da će se ovim golf resortom osigurati 200 radnih mjesta za stanovnike općine Ližnjan, koja je jedna od najsiromašnijih općina u Istri.

Još je hrvatska vlada Zlatka Mateše 90-ih godina u strategiji turizma golf igrališta navela kao prioritete u razvoju elitnog turizma te je predviđena gradnja oko 60 golf igrališta u Hrvatskoj, što je prilično ambiciozna brojka, ali i nerealna budući da u Hrvatskoj ne postoji toliko zemljišta koji su dovoljno veliki i koji imaju neriješena imovinsko pravna pitanja.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika