24.04.2007. / 18:14

Autor: Martina Zeković

KRAJ SUĐENJA

Tužiteljstvo traži maksimalnu zatvorsku kaznu za Đinđićeve ubojice

Neke televizijske postaje u Srbiji prvi put emitirale završnu riječ zamjenika tužitelja Jovana Prijića obzirom da im je Posebni sud za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu dao mogućnost emitiranja dijela sudskog postupka

Na suđenju optuženima za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, tužiteljstvo kao i zastupnici obitelji optuženih zahtjevaju da se optuženima izrekne maksimalna zatvorska kazna. Prigovorili su i činjenici da se na optuženičkoj klupi ne nalaze oni koji su osmislili i naručili atentat na premijera. Odvjetnik Srđa Popović, koji zastupa suprugu ubijenog premijera Ružicu Đinđić, u završnoj je riječi zamjerio sudu što u postupku nije ispitao mnogobrojne svjedoke koji bi rasvijetlili političku pozadinu tog zločina. "Krivnja ovih ljudi koji sjede na optuženičkoj klupi je banalna. Kao i uvijek, učinili su ono što im je rečeno da učine", kazao je odvjetnik Popović, detaljno analizirajući podršku koju su neke političke strukture uoči atentata pružale prvooptuženom Miloradu Ulemeku Legiji, njegovoj postrojbi za posebne operacije MUP-a Srbije i kriminalnom "zemunskom klanu", čiji su pripadnici optuženi za atentat.

Milan Veruović, osobni čuvar ubijenog premijera, i sam teško ranjen u atentatu i također je tvrdio da okolnosti atentata nisu u cijelosti rasvijetljene i da sud nije izveo sve potrebne dokaze. Branitelj prvooptuženog Ulemeka, odvjetnik Slobodan Milivojević tvrdio je da nisu nađeni pravi atentatori te je zatražio da sud ponovno otvori glavnu raspravu i izvede nove dokaze jer će u suprotnom, kako je kazao, Ulemek biti proglašen krivim, iako je "nevin".

U srijedu će završne riječi iznijeti branitelji ostalih 12 optuženih, od kojih su još petorica u bijegu. Neke televizijske postaje u Srbiji prvi put emitirale završnu riječ zamjenika tužitelja Jovana Prijića obzirom da im je Posebni sud za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu dao mogućnost emitiranja dijela sudskog postupka.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika