25.04.2007. / 14:37

Autor: Nacionalova redakcija

SLUČAJ GARAŽA

Glavaš izbačen iz sudnice

Prema riječima glasnogovornika suda Krešimira Devčića Glavaša je sudac Zdenko Posavec izbacio iz sudnice zbog remećenja reda

Branimir Glavaš udaljen je sa saslušanja Krunoslava Fehira u tzv. slučaju Garaža koji se vodi pred Županijskim sudom u Zagrebu, izjavio je glasnogovornik suda Krešimir Devčić. Prema Devčićevim riječima Glavaša je sudac Zdenko Posavec izbacio iz sudnice zbog remećenja reda.

Fehir je u srijedu 25. travnja ujutro počeo s ponovnim davanjem iskaza na zagrebačkom je Županijskom sudu. Nakon što mu je tužiteljstvo promijenilo status iz osumnjičenika u svjedoka njegovi iskazi su se morali izbrisati iz spisa, te je on morao ponovno dati iskaz. Neposredno prije odlaska na saslušanje pred istražnim sucem Fehir je u srijedu u 8 sati ujutro novinarima izjavio da će ponoviti svoj dosadašnji iskaz koji je ranije dao kao osumnjičenik u "slučaju garaža". Ranije u istrazi on je priznao da je kao pripadnik I. osječke bojne, poznate kao "Branimirova bojna", mučio i zlostavljao jednog srpskog zarobljenika, pucao na njega i natjerao ga da pije kiselinu iz akumulatora od čega je taj civil i umro, za što je kao nalogodavca optužio Branimira Glavaša. Fehir nakon što je dao iskaz izišao je iz sudnice no zbog tajnosti procesa nije smio reći što je rekao sudcu.

Na saslušanje je osumnjičeni Glavaša dovela pravosudna policija iz osječkog zatvora. Tamo je pritvoren 17. travnja nakon podizanja optužnice protiv njega i još šestero okrivljenika u tzv. "slučaju selotejp".

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika