26.04.2007. / 08:24

Autor: Stjepan Marković

VLADA

Danas odluka o prodaji Valjaonice cijevi Sisak

Na redovitoj sjednici Vlade u četvrtak 26. travnja trebala bi se prihvatiti odluka o prodaji Valjaonice cijevi Sisak (VCS) švicarskoj podružnici američke kompanije CMI.

Za kupnju željezare u Sisku Švicarci su ponudili 37 milijuna kuna od toga bi 10 milijuna platili odmah, a isplatu preostalih 27 milijuna kuna uvjetuju raskidanjem aneksa ugovora prema kojemu ekskluzivno pravo distribucije proizvoda ima talijanska tvrtka Pipexom.

Na sjednici Vlade bi se također trebalo raspravljati o konačnom tekstu izmjena Zakona o poticanju razvoja maloga gospodarstva, kojim bi se povećali financijski kriteriji za svrstavanje gospodarskih subjekata u tu skupinu.

Malo gospodarstvo obuhvatilo bi poslovne subjekte s godišnjim prometom do 216 milijuna kuna, ili ukupnom aktivom, ako su obveznici poreza na dobit ili dohodak, do 108 milijuna (prema važećim odredbama 60, odnosno 30 milijuna kuna).

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika