28.04.2007. / 11:42

Autor: Nacionalova redakcija

RUSIJA

Najavljena promjena politike prema Estoniji

Za narušavanje odnosa između Rusije i Estonije \"odgovorna je isključivo estonska strana\", izjavio je glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminjin

Rusija će "ozbiljno" promijeniti svoju politiku prema Estoniji pošto je u Tallinnu uklonjen spomenik sovjetskim vojnicima iz Drugog svjetskog rata, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova, a prenosi agencija Itar-Tass.

Za narušavanje odnosa između Rusije i Estonije "odgovorna je isključivo estonska strana", izjavio je glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminjin.

"Naša stajališta prema toj baltičkoj zemlji nedvojbeno zahtijevaju ozbiljne promjene", upozorio je Kaminjin.

"Uvjereni smo da događaji u Tallinnu zahtijevaju brzu, odlučnu, objektivnu i depolitiziranu ocjenu europskih i euroatlantskih institucija", rekao je glasnogovornik.

Premještanje spomenika iz središta grada u noći na petak ogorčilo je Moskvu i dovelo do sukoba između policije i mladih Estonaca ruskog podrijetla u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a ranjeno ih je više stotina.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika