30.04.2007. / 12:16

Autor: Nina Tomljanović

SAN FRANCISCO-OAKLAND

Eksplozija izazvala rušenje autoceste

Dužnosnici kažu da nije bilo više ozlijeđenih samo zato što se nesreća dogodila u 3.45 sati u nedjelju ujutro kada se kamion koji je prevozio 32.000 litara goriva zabio u jedan od nosača autoceste

Dio autoceste u blizini mosta koji povezuje San Francisco i Oakland srušio se u nedjelju rano ujutro po američkom vremenu nakon što se prevrnula i zapalila cisterna s gorivom. Požar je izazvao toliku toplinu da se jedan dio autoceste otopio i urušio, no osim vozača cisterne, koji je zadobio opekline drugog stupnja i taksijem se odvezao u bolnicu, nema izvješća o ozlijeđenima.

Dužnosnici kažu da nije bilo više ozlijeđenih samo zato što se nesreća dogodila u 3.45 sati u nedjelju ujutro kada se kamion koji je prevozio 32.000 litara goriva zabio u jedan od nosača autoceste.

Nakon izbijanja požara urušio se dio autoceste dugačak 228 metara. Plamenovi iz zapaljene cisterne dosezali su 60 metara visine.

''Nevjerojatno je da nitko nije poginuo. To je sreća'' - izjavio je jedan od policajaca.

Prema prvim rezultatima istrage uzrok nesreće mogla bi biti neprilagođena brzina. Vlasti tvrde da će popravljanje štete trajati mjesecima što će uzrokovati najgore probleme u prometu za stanovnike područja od 1989. godine kada je potres oštetio dio obližnjeg mosta kojim svakog dana u San Francisco putuje 280.000 ljudi.

Vezane vijesti

Eksplozija u tvornici streljiva u Goraždu, radnik teško ozlijeđen

Eksplozija u tvornici streljiva u Goraždu, radnik teško ozlijeđen

Jedan radnik teško je ozlijeđen u petak u eksploziji koja se dogodila u tvornici streljiva u Goraždu u istočnoj Bosni, potvrđeno je iz uprave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika