03.05.2007. / 17:07

Autor: Marijana Zrinjski

OTMICA U NIGERIJI

Oteta dva hrvatska državljana

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske potvrdilo je informacije stranih agencija da su među otetim osobama u Nigeriji u posljednjih 24 sata oteta i dva hrvatska državljana čiji identitetI nisu otkriveni. Prema Reutersu talijanska brodska tvrtka Eni objavila da je s tankera nedaleko od nigerijske obale oteto šest stranih radnika: dva Hrvata te po jedan Australac, Britanac, Poljak i Rumunj. Dva oteta hrvatska državljana čije su obitelji obaviještene o događaju, nalazili su se na brodu Mystras, u vlasništvu talijanske brodske kompanije Eni-Saipem.
Glasnogovornik Militantne Skupina za oslobođenje delte Nigera (MEND-a) izjavio je da će tih šest talaca biti bezuvjetno pušteni 30. svibnja, ali samo ako strane kompanije ne pokušaju osigurati njihovo oslobađanje nudeći otkupninu.
Otmičari su u posljednjih nekoliko mjeseci, uz otmice uglavnom stranih državljana, minirali naftovode, upozoravajući javnost kako takvim akcijama pribjegavaju da bi privukli pozornost na svoju kampanju usmjerenu protiv strane naftne industrije u njihovoj zemlji. Svi su taoci do sada pušteni neozlijeđeni.

Vezane vijesti

Sedam afganistanskih razminiravatelja dekapitirano

Sedam afganistanskih razminiravatelja dekapitirano

Sedam od 28 afganistanskih razminiravatelja iz specijalizirane nevladine organizacije, oteti 6. srpnja na zapadu Afganistana, dekapitirani su,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika